10 martie 2016.
Tabletă, Wi-Fi, Internet sunt doar câteva dintre noțiunile însușite de participanții la prima sesiune de instruire organizată la 8 martie 2016 pentru beneficiarii Centrului social de Zi „Protejare” din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi. Evenimentul a inaugurat seria de cursuri în domeniul IT din cadrul campaniei Bunica Online desfășurată de Asociația Obştească “Bătrânețe fără Tristețe”, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent.
Participanții la eveniment s-au familiarizat cu modul în care poate fi utilizată o tabletă, ce este internetul și cum îi poate ajuta acest instrument în viața cotidiană. De asemenea, moderatorii seminarului i-au încurajat pe cursanții de vârsta a treia să se implice activ în dialogul social și comunitar, să discute despre problemele din localitatea lor, să propună soluții și chiar să dezvolte idei de activități pe care le pot realiza ei înșiși: artizanat și lucru manual.
Asociația Obştească “Bătrânețe fără Tristețe” precizează că astfel de sesiuni de instruire vor fi organizate pentru persoane în etate din diferite regiuni ale țării. Inițiativa are drept scop încurajarea persoanelor în etate să utilizeze calculatorul și resursele de informare și comunicare online, inclusiv rețelele sociale și implicarea lor în dialogul social.
Cursurile fac parte din campania Bunica Online desfășurată de Asociația Obştească “Bătrânețe fără Tristețe”, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews în cadrul proiectului Consolidarea Independenței în Mediilede Comunicate, cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american.