5 iunie 2015
Asociația Obştească  “Bătrânețe fără Tristețe” , în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews demarează campania Bunica Online. Inițiativa are drept scop încurajarea persoanelor în etate să utilizeze calculatorul și resursele de informare și comunicare online, inclusiv rețelele sociale și implicarea lor în dialogul social. Campania va cuprinde, în special, beneficiari din mediul rural, unde izolarea persoanelor din generația a treia este o problemă reală.
Campania Bunica online va include organizarea de instruiri pentru persoanele în etate din diverse localități ale țării, moderate de instructori profesioniști, care vor explica modalitățile în care poate fi utilizat mediul online. După ce vor deprinde instrumentele de bază de utilizare a internetului, participanții din cadrul programului vor fi încurajați să se implice activ în dialogul social și comunitar, să discute despre problemele din localitatea lor, să propună soluții și chiar să dezvolte idei de activități pe care le pot realiza ei înșiși: artizanat și lucru manual.

Această campanie este realizată, pornind de la datele înregistrate de NetIndex, potrivit cărora viteza conexiunii la internet în Moldova este una dintre cele mai înalte în întreaga lume (locul 18), iar persoanele de peste 65 ani utilizează în număr redus mediul online. Printre principalele motive din cauza cărora persoanele în etate sunt reticente în folosirea internetului se numără: accesul redus la tehnologii informaționale și necunoașterea modalității de utilizare a acestora. De asemenea, nu sunt suficient promovate beneficiile pe care le poate oferi internetul: informarea, socializarea și comunicarea cu semenii, implicarea în diverse activități, inclusiv posibilitatea dezvoltării unei afaceri în mediul online.

Campania Bunica Online este desfășurată în cadrul proiectului Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicate, cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american.

Sursa – Bătrîneţe  fără Tristețe

DSC_0003      DSC_0004

DSC_0006      DSC_0010